ODRŽANO PREDAVANJE PSIHOLOGINJE JASNE PER KOŽNJAK U SKLOPU PROGRAMA „PODRŠKA ZA KVALITETNIJI ŽIVOT OSOBAMA S INVALIDITETOM“

20/11/2023

Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica u okviru Natječaja: „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. godine do 2025. godine“ je ugovorila i provodi trogodišnji program Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Početak provedbe je 01.lipnja 2023. godine, a ukupna vrijednost Programa iznosi 25.000 eura. U provedbi sudjeluje partnerska organizacija Grad Virovitica.

Opći cilj Programa je pružanje inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine društva. Udruga je zaposlila jednu osobu koja obavlja uslugu prijevoza, mjerenja tlaka i šećera u krvi i razgibavanje dugotrajno nepokretnih osoba. Očekujemo da će se za 15 korisnika biti smanjene zdravstvene komplikacije i poboljšano opće zdravstveno stanje.

U sklopu Programa je i pružanje psihosocijalne podrške, pa je Udruga organizirala predavanje za članove, korisnike i ostale zainteresirane građane. Predavanje je održano u prostorijama Udruge, a gost predavač je bila poznata virovitička psihologinja Jasna Per Kožnjak.

 

Možda će Vas ovo zanimati…

Skip to content