Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica s partnerskom udrugom iz Zagreba uspješno odradila prvu polovicu projekta “Osnaženi stvaramo bolje sutra”

13/04/2023

Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica s partnerskom udrugom iz Zagreba uspješno je odradila prvu polovicu projekta “Osnaženi stvaramo bolje sutra”.

Deset volontera iz Virovitice, svaki tjedan se brine i obilazi 25 korisnika. Korisnici su mahom osobe starije životne dobi koje žive u samačkim kućanstvima. Ono što ovaj projekt izdvaja od ostalih je pružanje savjetodavne podrške putem telefonske linije. Budući da je cilj projekta ojačati kapacitete udruga civilnog društva, organizirane su edukacije iz javne nabave i knjigovodstva, a iste su uspješno položene.

Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica s partnerskom udrugom iz Zagreba traži volontere s područja Zagreba i Virovitice koji će prevenirati usamljenost pružanjem podrške starijima, osobama s invaliditetom i invalidima rada. Traže se i korisnici za tele care podršku. Javiti im se možete na mail adresu info@krugovi.hr ili udrugauir.vtc@gmail.com, na broj telefona 033/722-050
ili broj mobitela 095/311 33 11.

Projekt “Osnaženi stvaramo bolje sutra” odobren je u okviru proziva UP.04.2.1.11. Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, a traje 18 mjeseci.

Cilj projekta je unaprijediti mentalno zdravlje i kvalitetu života mladih, OSI, starijih i socijalno ugroženog ruralnog stanovništva tijekom pandemije i u vrijeme potresa. Nositelj projekta su Krugovi, centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje, a partner je Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica.

Projekt je s provedbom započeo 19. travnja 2022. godine, a trajat će do 19. listopada 2023.

Sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 412.105,832 kuna, a iznos od 72.724,56 kuna čine bespovratna sredstva iz državnog proračuna RH.

Izvor: https://www.icv.hr/

Možda će Vas ovo zanimati…

Skip to content