SIJEČANJ, 2022.

01/02/2022

Udruga u 2022. godini nastavlja sa provedbom dva važna programa financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Prvi program se zove:”Starim i nemoćnim osobama je važna naša podrška”, odobren je u okviru poziva: “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge za razdoblje od 2020. do 2023. godine”. Program traje tri godine, sada je u tijeku druga godina provedbe. Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života ranjivih skupina društva-starih I nemoćnih osoba, ali i prevenirati institucinalizaciju. Projekt je usmjeren na pružanje socijalnih usluge pomoć u kući i prijevoz. Partner u programu je Grad Virovitica. U ovom projektu zaposlene su dvije osobe na poslovima provedbe socijalne usluge a jedna osoba je administrator. Financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji I socijalne politike u visini od 150.000,00 kn.

Drugi program se zove: “Prijevoz za stare i nemoćne u ruralnom području” i odobren je u okviru poziva za Prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unapređenju kvalitete života I zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu. Program traje dvije godine, u tijeku je provedba druge godine. Projektne aktivnosti su usmjerene na pružanje socijalne usluge pratnje i prijevoza starim i nemoćnim osobama u ruralnom području gdje nema javnog prijevoza. U ovom projektu je zaposlena jedna osoba na poslovima prijevoza, a druga radi kao administrator. Financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji I socijalne politike.

Možda će Vas ovo zanimati…

Skip to content