Redovna i izborna skupština

Marija Kelečić i dalje na čelu Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica

14. ožujka 2019.

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica, koja broji 160 članova, danas (četvrtak) je održala redovnu izvještajnu i izbornu Skupštinu. Tom prilikom predsjednica Marija Kelečić, koja ostaje na čelu Udruge, iznijela je Izvješće o radu za prošlu godinu te je istaknula da su se u 2018. godini najviše usmjerili na provođenje projekata, uz obavljanje redovnih aktivnosti kao što su savjetovanje, pomaganje u rješavanju papirologije, kreativne radionice, sportska događanja, izleti i drugo. No, najvažniji su projekti, ističe predsjednica, osobito oni kroz koje nekoga zaposle, a on pomaže članovima.

 

– Dobili smo trogodišnju institucionalnu potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz koji smo zaposlili jednu djelatnicu što nam je jako važno jer imamo dosta projekata i puno je posla – kaže nam predsjednica M. Kelečić te ističe da nastavljaju aktivno raditi na projektima osobito onima za pomoć u kući i prijevoz koji je njihovim članovima najpotrebniji.
– Naši članovi najviše trebaju pomoć u kući i prijevoz jer većina živi u ruralnim područjima, a javni prijevoz kod nas je jako slab. Ne mogu otići liječniku, po namirnice, posjetiti obitelj niti obavljati svakodnevne stvari. Upravo zbog toga trenutno radimo na izradi projekta kroz koji bi zaposlili dva vozača, jednog koji bi pokrivao Lukač, Špišić Bukovicu i Pitomaču, a drugi Suhopolje, Gradinu i Voćin – kaže nam M. Kelečić koju teške ljudske sudbine osobito pogađaju.
Osim projekata, koje redovito prate i apliciraju se gdje god mogu, Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica nastavlja i sa svojim redovnim aktivnostima koje pomažu članovima u raznim situacijama te im uljepšavaju njihovu svakodnevicu. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

 

Turnir Udruge

12.08.2015.

 

Dana 12.08.2015. godine održan je turnir u kuglanju pikadu i šahu između ekipa Udruge invalida rada Virovitica, zajedno sa udrugom slijepi i slabovidni, sa udrugom gluhi i nagluhi te udrugom civilni žrtava rata. Domaćin organizacije turnira povodom dana grada Virovitica je Udruga gluhi i nagluhi Virovitica. Zajednica sportskih udruga grada Virovitice osigurala je medalje za kuglanje, pikado i šah. Medalje za pojedinačne rezultate dodijelila je Predsjednica udruge invalida rada Marija Kelečić. Domaćin organizacije turnira osigurao je prigodne poklone za prva mjesta. Za prvo mjesto vikend stolica, za drugo mjesto tronožac a za treće mjesto stalak za noževe. Udruga invalida rada osvojila je treće mjesto u ukupnom poretku.

 

Otvorena izložba slika “Ljubav i vjera” Ivanke Poslek u Hrvatskom savezu invalida rada

U prostorima Hrvatskog saveza invalida rada u Zagrebu je 30. listopada 2014. godine otvorena izložba slika Ivanke Poslek pod nazivom “Ljubav i vjera”. Otvorenju izložbe je prisustvovala predsjednica Udruge invalida rada Virovitice Marija Kelečić i tajnica Đurđica Mirić, te i sama Ivanka Poslek.

 

Izložba je otvorena i može se razgledati do 14. studenog 2014. godine radnim danom od 10:00 do 14:00 sati u prostorijama Hrvatskog saveza udruga invalida rada u Zagrebu.

 

Obavijest – Projekt “Zajedno možemo uvijek više”

 

 

Udruga invalida rada Virovitica je u partnerstvu sa gradom Virovitica i općinom Suhopolje potpisala 18. studenog 2014. ugovor za financiranje projekta sa Ministarstvom socijalne politike i mladih. Projekt „Zajedno možemo uvijek više”, u vrijednosti od 95.251,00 kn, provodi se od 04. studenog. 2014. do 03. studenog 2015. godine te obuhvaća područje općine Suhopolje koja je od posebne državne skrbi i to su sela i zaseoci : Dvorska, Trapinska, Cabuna, Borova i Suhopolje. Projekt je usmjeren na smanjenje i prevenciju socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina. Aktivnosti koje udruga provodi su pomoć starim i nemoćnim osobama (pomoć u kući) gdje smo zaposlili jednu osobu do 30 godina starosti. Kroz projekt ćemo organizirati stručna predavanja u vezi dosmrtnog, doživotnog uzdržavanja gdje starije osobe imaju ponekad veliki problem kada se tiče njihove ostavštine gdje za života ostaju bez svoje imovine. Udruga će kroz aktivnosti projekta okupiti starije osobe na kreativnim radionicama kako bi spriječila usamljenost i potakla starije osobe na druženje gdje se mogu opustiti i provesti svoje dane u zajedničkom druženju.

Projekt „Zajedno možemo uvijek više” ostvaren je u partnerstvu sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, gradom Virovitica i općinom Suhopolje.

 

Evaluacija projekta “I will – I know – I can!”

30. rujna 2014.

U sklopu projekta ”I will – I know – I can!” 30. 09. 2014. godine u Višnjici je održan follow up sastanak, organiziran od udruge S. O. S. Virovitica u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Slatina na kojem su prisustvovali predsjednica UIR-a Marija Kelečić i predstavnici udruge. Na sastanku su kroz pregled projekta prikazani ostvareni rezultati i dostignuća ostvareni u prethodnih 16 mjeseci provedbe projekta.

Održan turnir u kuglanju, pikadu i šahu 2014

12. kolovoz 2014.

Dana 12. 08. 2014. godine održan je turnir u kuglanju, pikadu i šahu između ekipa Udruge gluhih i nagluhih, Udruge civilnih invalida rata, Organizacije slijepih VPŽ i Udruge invalida rada u sklopu obilježavanja proslave Dana Grada Virovitice a domaćin turnira bila je Organizacija slijepih. Zajednica športskih udruga grada Virovitice osigurala je pehare i medalje za kuglanje, pikado i šah a pehare i medalje za pojedinačne rezultate dodijelio je pročelnik za društvene djelatnosti grada Virovitice gospodin Alen Bjelica.

Udruzi invalida rada je pripalo treće mjesto u kuglanju, drugo mjesto u pikadu te četvrto mjesto u šahu.
U pojedinačnoj konkurenciji u kuglanju drugo mjesto je pripalo Ivanu Nemetu, članu UIR-a, sa 146 čunja i 8 promašaja.

 

 

KUGLANJE – ekipni poredak:

I mjesto  Organizacija slijepih VPŽ  610
II mjesto  Udruga gluhih i nagluhih 577
III mjesto  Udruga invalida rada 344
IV mjesto  Udruga civilnih invalida rata 303

PIKADO – ekipni poredak: 

I mjesto  Organizacija slijepih VPŽ 1503
II mjesto  Udruga invalida rada 1501
III mjesto  Udruga gluhih i nagluhih 1302
IV mjesto  Udruga invalida rada 1153

ŠAH – ekipni poredak:

I mjesto  Organizacija slijepih VPŽ 10,5
II mjesto  Udruga distrofičara Virovitica   4
III mjesto  Udruga gluhih i nagluhih  3,5
III mjesto  Udruga civilnih invalida rata 

2

IV mjesto  Udruga invalida rada 0

 

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Udruga invalida rada Virovitica obilježila je 3. prosinca Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica tim smo povodom postavili štand na kojemu smo, osim informativnih materijala, izložili i radove svojih članova, zlatoveze i božićne kuglice. Simboličnim donacijama građani su poduprijeli naš rad, a mogu to učiniti i 5., 12. i 19. prosinca kada ćemo također ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica postaviti svoj štand. 

Dani udruga Virovitičko-podravske županije

31.08.2013.

Virovitičko-podravska županija u suradnji s udrugom S.O.S. telefon – POZIV U POMOĆ organizirala je Dan udruga Virovitičko-podravske županije. Svaka udruga izlagač imala je priliku predstaviti svoj rad na štandu kako bi posjetitelji imali što bolju informaciju o radu udruge i kako bi se građani mogli uključiti u programe ili projekte.

Udruga invalida rada Virovitica predstavila je svoj rad prikladnim informativnim lecima te ručnim radovima (zlatovez i oslikano staklo) članica Udruge.

Svečana sjednica povodom ulaska u EU

Virovitica, 1. srpanj 2013.god.

Udruga invalida rada Virovitica održala je 01.07.2013. godine svečanu sjednicu povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Svečana sjednica je održana u sklopu projektu „I MI SMO ZAJEDNICA EU“ koji je financirao grad Virovitica. Na svečanoj sjednici su bili prisutni predstavnici drugih udruga iz Virovitice i drugih gradova. Udruga je tim projektom željela pridonijeti promociji tog velikog događaja.

Kroz projekt „I MI SMO ZAJEDNICA EU“ htjeli smo doznati nešto više o problemima s kojima se susreću invalidi izvan Republike Hrvatske i kako se udruge osoba sa invaliditetom u zajednici EU snalaze u zakonima koji su propisani konvencijom Ujedinjenih naroda. Obzirom da smo sjednicu zakazali u vrijeme kada se slavio ulazak Republike Hrvatske u cijeloj zemlji, odaziv gostiju je uvelike izostao.

Udruga invalida rada kroz svoje projekte prekogranične suradnje je održala nekoliko zanimljivih predavanja koja su imala uglavnom naglasak na rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom i mladih koji završavaju zanimanja po prilagođenom programu, ali nailaze na teškoće zapošljavanja.

Kroz naše projekte ukazujemo nužnost otvaranja zaštitnih radionica po modelu Republike Mađarske.

Udruga invalida rada Virovitica koristi institucionalnu podršku zahvaljujući Razvojnoj suradnji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva socijalne politike i mladih u provođenju Pilot - programa sustavne podrške udrugama osoba s invaliditetom.

Udruga invalida rada Virovitica je korisnik druge godine institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva udrugama osoba s invaliditetom.

___________________

Udruga invalida rada Virovitica je korisnica institucionalne
podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj
udruge

Skip to content