Izvještaj o radu za 2010. godinu

Pregled

Udruga invalida rada Virovitica je u periodu od devet mjeseci provodila svoje aktivnosti koje su utemeljene na osnovi programa rada i statuta udruge.
Za to vrijeme udruga na čelu sa predsjednicom i članovima predsjedništva održala je šest sjednica upravnog odbora na kojemu su planirane daljnje aktivnosti,ocjenjivani,rezultati provedenih aktivnosti doneseni zaključci,kako bi mogli što uspješnije djelovati na svim područjima našega planskog programa.
Udruga se javljala na raspisane natječaje svih Ministarstava i poslovnih subjekata koji su imali u svom natječaju mogućnost aktivnosti za osobe s invaliditetom,a posebno invalide rada.

Projekti

Udruga se javila na devet natječaja i to su:

Ministarstvo obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti, projekt:
„OSNAŽIVANJE OSOBA S INVALIDITETOM“

Ministarstvo vanjskih poslova i europske integracije, projekt:
„OSOBE S INVALIDITETOM U EU“
„PRIJATELJSTVOM INVALIDA U EU.DO NOVIH SAZNANJA“
Isto ministarstvo, ali ured za ljudska prava, projekt:
„SAMOZAPOŠLJAVANJE OSOBA S INVALIDITETOM“

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, projekt:
„I JA SAM DIO GRADA“
„OBILJEŽAVANJE 40-OBLJETNICE (projekt jednokratne potpore )
„OSNOVNA DJELATNOST“(projekt jednokratne potpore)

Županijski projekt:
„POMOĆ TEŽE BOLESNIM I STARIJIM OSOBAMA“

Projekt grada Virovitice:
„SOCIJALNA SKRB I POMOĆ“

S obzirom da udruga invalida rada Virovitica posjeduje sve resurse, opremu i iskustvo u provođenju i izradi projekata, jer su se prijašnjih godina ostvarivali mnogi projekti, ove godine odobrilo nam se samo dva projekta i to :
Ministarstva vanjskih poslova projekt OSOBE S INVALIDITETOM U EU i projekt Županije POMOĆ TEŽE BOLESNIM I STARIJIM OSOBAMA „

Moram napomenuti da sredstva koja smo dobili nisu ni približno dovoljna za provedbu projekta kako smo ga zamislili,ali se moramo prilagoditi dobivenim sredstvima i naše projekte odraditi kako je najbolje moguće.

Ostale aktivnosti

Udruga invalida rada se bavila i nabavom ogrjevnog drveta za naše članove i članove njihove obitelji, organizirali smo tri izleta, jedan u Višnjicu pod pokroviteljstvom firme Pavletić i jedan u zajednici udruga slijepih, gluhi i nagluhi osoba te civilnim žrtvama rata gdje smo obišli mjesta stradanja naših branitelja i tom prigodom položili vijence i zapalili im svijeće.
Služba naše udruge bila je na raspolaganju našim članovima i članovima njihove obitelji u svrsi kopiranja dokumenata, pisanju raznih molbi , žalbi te izradi raznih upita prema Hrvatskom savezu udruga invalida rada i našoj pravnoj službi u Zagrebu.
Moram spomenuti da je naša udruga kao i svake godine obilježila Nacionalni dan  invalida rada koji je 21.03. a obilježavamo ga treću godinu od kako je Hrvatski sabor donio odluku da se 21.03 obilježava kao nacionalni dan invalida rada.
Naša udruga  je i ove godine aktivno sudjelovala na danima udruga gdje je na svom štandu izložila radove koji su izrađeni na našim radionicama, a ove godine smo naš štand obogatili prekrasnom izložbom slika, rad našeg člana gospodina Đure Horvata i tom prigodom smo  primili priznanje za aktivno sudjelovanje  od Županije Virovitičko-podravske.
Imali smo aktivnosti po projektima Ministarstva vanjskih poslova i tom prigodom smo imali edukativni seminar-radionicu za voditelje udruga za izradu projekata na temu „Kako povući sredstva iz evropskih fondova". Osim naših članova na predavanju su prisustvovali i svi predstavnici, voditelji  udruga iz cijele Hrvatske te pročelnik za društvenu djelatnost Antun Mihoković, predsjednik HSUIR-Zagreb Josip Petrać, tajnik i pravnik HSUIR-Zagreb Leke Sokolaj, predsjednik Mađarskog saveza invalida rada dr.Lajoš Hegedus, direktorica Suvenir Nova iz Siraća gospođa Sanja Pavlović i Mirna Gabor kao stručni predavači .
Ove godine je udruga invalida rada izradila i sva izvješća prema Ministarstvu obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ministarstvu vanjskih poslova i europski integracija, županiji i gradu Virovitici. Izvješća su slijedila po provedenim projektima iz prošle godine.
Radili smo i sve druge poslove koji su proizašli iz potrebe udruge i obaveze prema članstvu.

 

Udruga invalida rada Virovitica koristi institucionalnu podršku zahvaljujući Razvojnoj suradnji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva socijalne politike i mladih u provođenju Pilot - programa sustavne podrške udrugama osoba s invaliditetom.

Logo Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

 

Copyright © 2013 Udruga invalida rada Virovitica. Pokreće Joomla!. Tekstovi: Arhiva Udurge invalida rada, i drugi izvori navedeni uz tekst.
Design by Linelab, (Framelab template), osmislio Teofil Korotaj. Joomla! je slobodan softver objavljen pod G [Ministarstvo socijalne politike i mladih RH] NU Općom javnom licencom (GPL).