Izvještaj o radu za 2012. godinu

Pregled

Udruga invalida rada Virovitica je u 2012 godini provodila svoje aktivnosti koje su utemeljene na osnovi programa rada i statuta udruge.
Za to vrijeme udruga na čelu sa predsjednicom i članovima predsjedništva održala je pet sjednica upravnog odbora na kojemu su planirane daljnje aktivnosti, ocjenjivani rezultati provedenih aktivnosti, te doneseni zaključci, kako bi mogli što uspješnije djelovati na svim područjima našega planskog programa.

 

Projekti

Prema planu i programu Udruga je radila projekte i programe na sve raspisane natječaje svih Ministarstava i poslovnih subjekata koji su imali u svom natječaju mogućnost aktivnosti za osobe s invaliditetom, a posebno invalide rada.
Udruga se javila na šest natječaja raznih ministarstava od kojih niti jedan nije prošao, bez obzira što Udruga  posjeduje sve resurse opremu,osoblje koje ima veliko iskustvo u provođenju projekata. Tako da su samo projekti grada Virovitice i općine Suhopolje odobreni sa sredstvima koja su mogla odobriti. 

Projekt grada Virovitice pod nazivom  :
„Naša društvena obaveza je pomoći starim i nemoćnim"
Tim projektom  zaposlili smo šest četiri i obuhvatili  9 korisnika na području  Grada i prigradskih mjesnih zajednica kao Milanovac, Čemernica. Pomoć u kući pružena je osobama  kojima je bila najpotrebnija pomoć u kućanskim poslovima, odlazak liječniku i nabavi kućnih potrepština.

Projekt općine SUHOPOLJA pod nazivom;
„Naša  društvena obveza je pomoći starim i nemoćnim“
Projektom smo zaposlili dvije osobe koje pripadaju teže zapošljivoj skupini i obuhvatili smo četiri osobe koje su u teškom zdravstvenom stanju.

U 2012 godini provodili smo do petog mjeseca  projekt Ministarstva Zdravstva i socijalne skrbi pod nazivom:
„Usluge pomoći u kući invalidima rada"
Ukupno Udruga invalida rada Virovitica u 2012. Godini zaposlila je šest osoba na određeno vrijeme.
Pet osoba smo zaposlili preko javnih radova koje su vršile poslove „Malih pomoćnica u kući invalidima rada“ po tri mjeseci a jedna osoba je bila zaposlena na godinu dana kojoj je radni odnos završio sa 31. 05. 2012.
Kroz programe MZSS, javnih radova, Grada Virovitice , Općine Suhoplje i sredstvima drugih općina stekli smo uvjete da smo se mogli javiti na natječaj Nacionalne zaklade ,jer kako su pravila postavljena morali smo imati zaposlenu  bar jednu osobu na dan 01.012.  2012 godine i prihod od 150.000,00 kn. u 2012 godini.

Ostale aktivnosti

Organizirali smo nekoliko kreativnih radionica gdje smo radili čestitke za Božić te razne ukrasne predmete od stakla kao svijećnjake, i slikanje na staklu.
Udruga invalida rada se bavila i nabavom ogrijevnog drveta za naše članove i članove njihove obitelji.
Organizirali smo zajednički izlet u Karanac gdje su članovi u potpunosti snosili troškove izleta. Izlet je bio organiziran  sa  udrugama slijepih, gluhi i nagluhi osoba te civilnim žrtvama rata, uz ugodno druženje svih članova udruga.


Služba naše udruge bila je na raspolaganju našim članovima i članovima njihovih obitelji u svrsi kopiranja dokumenata, pisanju raznih zamolbi, žalbi,te izradi raznih upita prema Hrvatskom savezu udruga invalida rada i našoj pravnoj službi u Zagrebu.
Naša udruga  je u 2012 godini sudjelovala na obilježavanje dana udruga gdje smo izložili svoje radove  koje smo izradili na kreativnim radionicama.U nastavku su fotografije naših radova i fotografija sa obilježavanja dana udruga.Udruga se predstavila sa svojim aktivnostima  u Obiteljskom centru gdje smo predstavili naše aktivnosti i rad udruge, te zašto postati članom Udruge invalida rada, a sve se održavalo u sklopu aktivnosti nacionalnog dana invalida rada 21.ožujka .
U 2012.godini je udruga invalida rada izradila i sva izvješća prema  Ministarstvu vanjskih poslova i europski integracija, županiji, gradu Virovitici i općini Suhopolju. Izvješća su slijedila po provedenim projektima iz prošle godine.
Radili smo i sve druge poslove koji su proizašli iz potrebe udruge i obaveze prema članstvu.

Udruga invalida rada Virovitica koristi institucionalnu podršku zahvaljujući Razvojnoj suradnji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva socijalne politike i mladih u provođenju Pilot - programa sustavne podrške udrugama osoba s invaliditetom.

Logo Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

 

Copyright © 2013 Udruga invalida rada Virovitica. Pokreće Joomla!. Tekstovi: Arhiva Udurge invalida rada, i drugi izvori navedeni uz tekst.
Design by Linelab, (Framelab template), osmislio Teofil Korotaj. Joomla! je slobodan softver objavljen pod G [Ministarstvo socijalne politike i mladih RH] NU Općom javnom licencom (GPL).