Iz naših projekata

Donosim pregled događanja vezanih uz projekte koje provodi Udruga invalida rada Virovitica. Udruga je organizirala i niz savjetovanja i predavanja, te tiskala nekoliko letaka i knjižica u kojim je promovirala prava invalida, pokušala senzibilizirati javnost za probleme invalida ili ukazati na probleme s kojima se invalidi susreću. Članke iz tih knjižica možete pročitati u nastavku.

 

Obavijest za javnost

Udruga invalida rada Virovitica je potpisala 25.siječnja 2019. godine ugovor od 65.822,00 kn za  program institucionalne potpore sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva .

Opširnije...

Udruga invalida rada i ostalih osi Virovitica organizirala kreativne radionice za njene članove i ostale osobe starije životne dobi

12. veljače 2019. 

Udruga invalida rada i ostalih osi Virovitica organizirala je niz kreativnih radionica za osobe starije životne dobi i njene članove. Udruga je aktivnosti organizirala po projektu „Isključeni ali ne i sami „kojega financira ministarstvo za demografiju obitelj mlade i socijalnu politiku. Udruga invalida rada je aplicirala na natječaj MDOMSP- prošle godine za sredstva jednokratne podrške kako bi premostili i održali rad udruge dok nam ne stignu druga sredstva ,kako bi nesmetano mogli provoditi nama planirane obaveze po operativnom planu prema udruzi njenim članovima i provoditi projekte socijalnih usluga u zajednici.

Opširnije...

Zajedno možemo uvijek više

Udruga invalida rada i ostalih OSI održala je predstavljanje projekta „Zajedno možemo uvijek više“

Sastanak i druženje, projekt Zajedno možemo uvijek višeTim za provedbu projekta „ Zajedno možemo uvijek više“ održao je sastanak 04.12.2014 na kojem smo  pozvali partnere, suradnike kao i predstavnike HSUIR – Zagreb i medije lokalnog radija i Virovitičkog lista. Na sjednici koju smo održali dogovorili smo aktivnosti koje slijede iz aktivnosti projekta. Nakon što smo dogovorili sve aktivnosti i podijelili zaduženja te dogovorili sa volonterima njihove aktivnosti nastavili smo druženje na kreativnim radionicama gdje su svi prisutni uživali u raznolikosti i kreativnosti nekih članova koji su  pokazali svoje sposobnosti i kreativnu crtu. Druženje je potrajalo do kasno poslije podne gdje su naši članovi i ostali prisutni na kreativnim radionicama sa zadovoljstvom dogovorili odmah susret za sljedeći tjedan, u isto vrijeme.

Opširnije...

Pružimo podršku sigurnosti starim i nemoćnim osobama

9. ožujka 2017. 

Održana predavanja u sklopu projekta “Pružimo podršku sigurnosti starim i nemoćnim osobama”

U sklopu projekta “Pružimo podršku sigurnosti starim i nemoćnim osobama”, u prostorijama Udruge invalida rada Virovitica održano je prvo u nizu predavanja. Prisutne je na samom početku pozdravio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.
Leke Sokolaj iz Hrvatskog saveza udruga invalida rada prisutnima je govorio o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju te kako napisati oporuku, dok je psihologinja Dijana Šloger iz Zagreba održala predavanje o tome kako rad utječe na življenje starijih osoba”.

Opširnije...

Odobreni projekti

Projekti koji su odobreni od 2008. do 2011. godine:

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi

1. “Senzibilizacija javnosti o pravima i potrebama osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju“
2. “Usluge pomoći u kući invalidima rada“ (letak)

Ministarstvo obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti

1. “Edukacija žena s invaliditetom“ (letak)
2. “Osnaživanje osoba s invaliditetom za preuzimanje odgovornosti i neovisnog planiranja života“

Ministarstvo vanjskih poslova i europske integracije

1. “Ruka suradnje“
2. "Osobe s invaliditetom u EU“ (letak)
3. “Različitost nas obogaćuje“

Vlada RH Ravnopravnost spolova

1. “Naš Glas“ (letak)

Projekti grada i Županije

1. “Naučimo više u suradnji sa susjedom“
2. “Naša društvena obveza je pomoći starim i nemoćnim“
3. “Snagom zajedništva za bolje sutra“
4. “Nećemo moći dalje bez vas“
5. “Sa većim znanjem u Europu“

Udruga invalida rada Virovitica koristi institucionalnu podršku zahvaljujući Razvojnoj suradnji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva socijalne politike i mladih u provođenju Pilot - programa sustavne podrške udrugama osoba s invaliditetom.

Logo Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

 

Copyright © 2013 Udruga invalida rada Virovitica. Pokreće Joomla!. Tekstovi: Arhiva Udurge invalida rada, i drugi izvori navedeni uz tekst.
Design by Linelab, (Framelab template), osmislio Teofil Korotaj. Joomla! je slobodan softver objavljen pod G [Ministarstvo socijalne politike i mladih RH] NU Općom javnom licencom (GPL).